Nytt fra Sodexo

Hold deg oppdatert!

Trippelt jubileum for Sodexo-ansatte

12. mars 2020

Endelig fikk Gry Holen (58), Jonny Haugen (54) og Oda Nilsen Akar (51) tid til å markere hvert sitt jubileum. Til sammen har de jobbet hele 70 år i Sodexo og deltatt i selskapets rivende utvikling.

Trippelt jubileum for Sodexo-ansatte

Trippel jubileum i Sodexo

Bildetekst: Det har vært ordentlig hyggelig å komme på jobb i så fine lokaler, sier Gry Holen, Jonny Haugen og Oda Nilsen Akar om flyttingen til Lilleaker i 2018. Nylig feiret de tre trippelt jubileum i Sodexo. 

I anledning jubileet vanket det før nyåret høyst fortjent blomster, gavekort og kake til hver enkelt. Trioen har en lang fartstid bak seg i Sodexo. Mens Jonny har vært med i 30 år, har Gry og Oda vært ansatt i 20 år.

La oss først spole tilbake til 1999. Da møtte Gry en tidligere kollega på stranda. På den tiden var Gry kjøkkensjef ved Rica Victoria Hotel og ønsket nye utfordringer.

– Og utfordringer fikk jeg så absolutt! ler Gry og mimrer tilbake til like før årtusenårsskiftet, da hun som driftsleder fikk ansvaret for 28 kantiner i Partena, nå Sodexo. 

Stormfull start

Dette var samme år som Oda var på utkikk etter ny jobb. Oda lette i telefonkatalogens Gule Sider og stoppet opp ved en annonse fra Partena. Etter en åpen søknad ble hun snart ansatt som driftsleder med ansvar for 39 kontrakter. I dag har man til sammenligning i snitt mellom 10-15 kontrakter per driftsleder.

– Det var mye armer og bein i begynnelsen, sier Oda, som kom fra fem år som restaurantsjef på Holmenkollen restaurant.

Partena var midt i en større omorganisering, og periodevis var det stormfullt. Heldigvis har både Gry og Oda en solid porsjon pågangsmot og liker å ordne opp. Dessuten kunne Jonny, som hadde jobbet der siden 1989, bidra med hjelp og gode råd. 

– Gry og jeg så fort at Jonny kunne veldig mye. Han satt i grunnen med alt på den tiden, sier Oda.

Fram til 2011 jobbet Oda i operativ drift sammen med Jonny og Gry. I dag jobber Oda med kontraktoptimalisering som CMOE Manager mens Gry og Jonny fremdeles jobber operativt.

Arbeidsplassen har de siste tiårene vært igjennom en rivende utvikling, og mye har endret seg. Partena AS skiftet navn til Sodexho AS i 2001 og ble dermed franskeid. H-en i navnet ble borte i 2008 og selskapet fikk ny logo. Endret profilering, nye arbeidslokaler, lederutskiftinger og utstrakt globalt samarbeid er noe av det trioen har fått oppleve. Også reisevanene har forandret seg som resultat av ny teknologi og miljøbevissthet.

Danset på bordet 

De første ti årene var Gry og Oda på flere inspirasjonsreiser med driftsavdelingen for faglig påfyll. Slik fikk de oppleve London, Brussel, Barcelona, Gøteborg og Italia sammen.

– Gry var den som pleide å danse på bordet, sier Oda, til latter fra kollegaen.  – Det er lenge siden, Gry!

– Ja, i London dansa jeg så skoa datt av, ler hovedpersonen selv. 

De to delte alltid rom på jobbreisene.

– Hvis man er litt sammen utenom kontortid, skaper det noen bånd som tåler en støyt, sier Oda. 

– Ja, det har det gjort, supplerer Gry. 

Gror aldri fast

Fortsatt er jobbhverdagen deres hektisk med mange baller i lufta. Akkurat slik Gry, Oda og Jonny liker det. 

– Grunnen til at vi har vært her i så mange år, er at vi har mest positive opplevelser. Det er et veldig gøy sted å jobbe og vi har utrolig hyggelige kunder og ansatte, sier Gry, som vanskelig kan forestille seg et annet arbeid.

– Jobben skifter seg selv, pleier jeg å si, forteller Gry og tilføyer: 

– Jeg gror aldri fast. Jeg får mange nye impulser og utfordringer hele tiden. Det synes jeg er veldig gøy. Det er denne bransjen jeg digger!

Oda nikker.

– Jeg tror det er viktig at man ikke på noe tidspunkt lener seg tilbake og sier: Nå er jeg ferdig utlært. Man må kunne omstille seg, sier Oda.

Et godt samhold

Jonny startet som Site Manager og kokk på IBM-siten på Kolbotn i 1989, før han endte opp som driftsleder. Med fire år i marinen som kokk/stuert og tre år til sjøs bak seg, kom han til sin nåværende arbeidsplass som i 1989 het Sara Cater Partner. Jonny søkte via en vanlig stillingsannonse. 

– På det tidspunktet skulle jeg bli pappa og hadde ingen fast jobb, bare korte engasjementer på kveldstid. Jeg tenkte det ville være fint med en dagjobb og mer ordnede forhold, sier Jonny. 

Selv om Jonny aldri har vært glad i å danse på bordet, sitter han sjelden stille. I likhet med Gry i operativ drift er han stadig på farten ute på siter. Jonny framhever viktigheten av det gode samholdet mellom ham, Gry og Oda. De har alltid kunnet støtte seg til hverandre.

– Vi utfyller hverandre veldig bra. Selv om det har vært tøffe tider har jeg alltid trivdes. En viktig grunn til det er at operativ drift har vært stabil siden 1999, det året som Gry og Oda kom inn, sier Jonny.

Jonny hadde ansvaret for 32 kantiner i 1999, da Oda og Gry begynte. I dag har han halvparten, som medfører at han kan følge opp hver site bedre. Få ting gleder han mer på jobb enn å se medarbeidere utvikle seg og vise at de virkelig kan og vil.

– Jeg som jobber i operativ drift er 100 % avhengige av de som er der ute. Derfor er det viktig for meg å ta vare på dem. Det er de som leverer og står i det hver dag, avslutter Jonny.
 

Tilbake til toppen