Nytt fra Sodexo

Hold deg oppdatert!

Tre nye faglærte renholdere i Sodexo

13. juli 2021

Renhold er et fag som krever god kompetanse på blant annet metode, utstyr og kjemikalier. Nylig fikk tre Sodexo-renholdere sitt fagbrev. 

Tre nye faglærte renholdere i Sodexo

Frank Sæther er fungerende distriktssjef for renhold og FM, og han forteller at det er viktig for Sodexo å ha faglærte renholdere: 

Å ha renholdere med fagbrev gir oss viktig kompetanse, det gir bedre forståelse for renholdsfaget, inngående kunnskap om metode og utstyr. Det gir rett og slett en bedre kvalitet for våre kunder. For medarbeideren kan et fagbrev bety muligheter. Det kan bety en ny stilling som teamleder med mer ansvar, høyere lønn og man er mer attraktiv på jobbmarkedet.

Nomeda Bederstetaite er en av tre renholdere som nylig fikk sitt fagbrev innen renhold. Hun er teamleder for Sodexo hos KLP, en kontrakt hun har jobbet på i 9 år. Nomeda liker yrket sitt fordi hun har frihet til å eksperimentere, hun har mulighet til å være kreativ og finne nye løsninger. Med fagbrev kan hun i større grad utføre periodisk renhold selv, oppdrag hun tidligere ville kalt inn Sodexos temporær-team til.  

Som teamleder må jeg ha god kunnskap i faget, jeg skal lede teamet og må vite hvordan jobben skal utføres best på en enkel måte. Jeg kan utføre temporært renhold som for eksempel boning av gulv på dagtid, uten ekstra kostnad for kunden.

Nomeda har fått fagbrev i renhold
Nomeda sammen med gode kollegaer for å feire bestått fagbrev

En annen renholder som nylig fikk sitt fagbrev er Victor Hugo. Victor er opprinnelig fra Spania. Han flyttet til Norge etter at finanskrisen traff hjemlandet hardt. I Norge fikk han jobb som renholder hos et firma som vasket restauranter. Jobben var dårlig betalt og betingelsene var ikke gode. Etter en stund fikk han jobb i Sodexo. Nå har han vært i selskapet i fire år og de to siste årene har han vært teamleder på Asker Tek. 

Victor Hugo er glad i yrket sitt og hadde lyst til å ta fagbrev for å lære mer og utvikle seg:

I fjor høst gikk jeg på kurs hos Lilleborg. Det var litt vanskelig siden alt er på norsk. Men jeg fikk god hjelp av Tommy som var lærer på kurset. Jeg leste mye før eksamen og det gikk bra. Jeg har mange gode kollegaer i Sodexo som hjalp meg slik at jeg fikk øve før den praktiske prøven på utstyr som vi ikke har her hvor jeg jobber. Sodexo betalte kurset og jeg fikk fri med lønn de dagene jeg var på skole.

Når vi spør Victor hva han liker ved jobben sin svarer han:

Jeg liker at kundene er fornøyde og synes vi gjør et godt arbeid. Det motiverer meg veldig. Så liker jeg å møte mennesker og slå av en hyggelig prat mens jeg vasker. Det er bare hyggelige mennesker på AskerTek - og jeg har et godt team og flinke kollegaer.

Fremover ser Victor fram til å fortsette å gjøre en god jobb i Sodexo og utvikle seg videre. 

Jeg er glad og stolt over å være fagutdannet renholder.

Fagbrevet består av et teoretisk kurs etterfulgt av en skriftlig eksamen. Når den er bestått må kandidatene gjennom en praktisk prøve som går over 3 dager. Sodexo betaler skolepengene og gir fri med lønn alle dager. På grunn av koronapandemien har det blitt noe forsinkelse på gjennomføring av fagbrev, men nå kan vi endelig gratulere Nomeda, Victor og Mustafa med bestått fagbrev i renhold! 

Victor fagbrev renhold
Victor ble også feiret med kake


 

Tilbake til toppen