Nytt fra Sodexo

Hold deg oppdatert!

Tips til å forebygge plager på jobb

25. januar 2022

Sliter du med vondt i rygg, nakke eller skuldre? Da er du ikke alene og vi har laget en egen episode av Sodexo-podden med dette som tema.

Tips til å forebygge plager på jobb

Vi vet at mange dessverre får muskel- og skjelettplager som følge av arbeidet de utfører. Det er varierende alvorlighetsgrad av disse, noen opplever for eksempel litt smerter i rygg eller skuldre, mens andre får sykefravær som følge av sine plager. Visste du at muskel- og skjelettplager er den største enkeltårsaken til sykefravær i arbeidslivet i Norge? Totalt 40 % av alt sykefravær tilhører denne kategorien. Vi har ikke det tilsvarende tallet for Sodexo, fordi dette er ikke tall vi har tilgang til. Men vi har ikke grunn til å tro at muskel- og skjelettplager er noe mindre skyld i sykefravær hos oss. Tvert om, både renholdere og de som jobber på kjøkken er på listen over de som er mest utsatt.

Vi ønsker å bidra til å redusere disse plagene for våre medarbeidere, og derfor har vi laget en egen episode av Sodexo-podden med dette som tema. Episoden er på 18 minutter og full av tips til hvordan du kan forebygge muskel- og skjelettplager på jobb og hva du skal være spesielt oppmerksom på. Episoden er for alle, uansett om du jobber med renhold på fly, kontor eller ferje, på kjøkken, som vaktmester eller på kontor. 

Sodexo-podden hører du veldig enkelt via nettleser på din mobiltelefon eller PC. Klikk på bildet under eller her for å lytte til episode 6 av Sodexo-podden

Har du allerede fått plager som trenger behandling, eller ønsker du å forebygge ved hjelp av behandling, så har Sodexo avtale med flere ulike klinikker slik at du får en lavere pris enn man normalt vil betale. Sjekk ut disse rabattene her >

sodexo-podden (åpnes i nytt vindu)

Tilbake til toppen