Nytt fra Sodexo

Hold deg oppdatert!

Spis grønt uke hos Andy

19. oktober 2021

Siste uken i september ble Spis Grønt Uka arrangert i Kvadraturen i Kristiansand. Sodexos kantine hos Agder Fylkeskommune var med sammen med 12 andre spisesteder i Kristiansand. Sodexo-kokken Andy serverte plantebasert mat hele uka, og til sin egen og sine gjesters overraskelse så smakte det ganske bra!

Spis grønt uke hos Andy

#GREENWEEKCHALLENGE

Hvert år i forbindelse med Spis grønt uka utfordrer arrangørene publikum til å ta en #greenweekchallenge.  #greenweekchallenge er en uke hvor du setter fresh, grønn, digg mat på menyen mer enn man gjør i dag. Slik at man får øynene opp for at plantebasert mat er digg og sunt for kroppen!

Andy Greig som er kokk og leder i Sodexo sin kantine tok utfordringen og planla en ukesmeny med kun plantebasert mat for hele uka. Andy-vegetarmat i Kristiansand

Jeg har veldig lite erfaring med vegetarmat og er nok blant de som er litt skeptiske. Jeg så for meg en vanskelig uke med misfornøyde kunder og en sur Andy, men neida. Dette var gøy og både kundene og jeg var veldig fornøyd. Jeg skal uten tvil fortsette med mer «grønne» retter i varmmaten.

Etterspørselen etter vegetarmat har ikke vært stor i kantinen, men det tror kokken har å gjøre med at de har en innholdsrik salatbar og en suppe som er fri for kjøtt og melk nesten hver dag. 

Jeg lagde en chiligryte med quorn som ble veldig populær. Restene brukte jeg til å lage burritos. Tikka masala med kikerter ble også godt mottatt av gjestene. Vi ønsket også å vise fram alternativer til kjøttpålegg og lagde sandwicher med hummus, aioli og plantebasert "pulled pork".

At fokuset er større på plantebasert mat og bærekraft merker kokken.

Dette er uten tvil noe både dagens kunder, men også våre fremtidige kunder er eller vil bli mer opptatt av, avslutter Andy.

Om Spis grønt uka

Gjennom Spis grønt uka var det fokus på grønnere, sunnere, mer bærekraftig og plantebasert mat og drikke hos restauranter og aktører i Kvadraturen i Kristiansand. Målet er å gi gode opplevelser og inspirasjon til Kristiansands befolkning om bærekraftig og sunt kosthold – og få publikum til å bruke byens utesteder og utforske deres “grønnere alternativer”. Det ble arrangert foredrag, inspirasjonskvelder og servert vegetarisk mat på alle restaurantene i området. Et flott arrangement som har blitt mer og mer populært for hvert år. 

Les mer om Spis grønt uka her: www.spisgrontuka.no

Her er noen av rettene som Andy serverte denne uka:
 

Grønn tikka masala
Vegetarisk tikka masala
Rødbetburger
Rødbetburger
Soppburger
Soppburger
Tilbake til toppen