Nytt fra Sodexo

Hold deg oppdatert!

Norsk håp i global kokkekonkurranse

29. november 2022

Sodexo-kokk Daniel Szarolkiewicz jobber til daglig på kjøkkenet hos DNB i Bjørvika. 8. desember representerer han Norge og Continental Europe (COEU) i Sodexo Global Sustainable Chef Challenge som finner sted i Tyskland.

Norsk håp i global kokkekonkurranse

Sodexo Global Sustainable Chef Challenge er en fin mulighet for våre talentfulle kokker og vise frem sin kulinariske kompetanse og innovative retter. Oppdraget var å skape en plantebasert rett som illustrerer hvordan mat kan være med og skape en bærekraftig framtid. Finalistene ble plukket ut på bakgrunn av smak, autensitet, bruk av bærekraftige ingredienser med lav klimapåvirkning og kulinarisk kreativitet. 

Daniel sitt bidrag er en rett med helstekt blomkål med hasselnøttcrunch, saus av brennesle og brent pepper, løvetannblader med jordskokk og syltede rødbeter. 

Inspirasjon til denne retten fant Daniel rett utenfor vinduet hjemme: 

Jeg ønsket å bruke råvarer som vanligvis ikke brukes, men som vi har god tilgang på. Jeg gikk ut i nærmiljøet, i skogen og der fant jeg brennesle og løvetann. Brenneslen tilfører en fantastisk smak på sausen.

Kokken som opprinnelig er fra Polen, har jobbet 13 år som kokk og det siste året har han jobbet på kjøkkenet hos DNB. Det er første gang den unge kokken deltar i en konkurranse.

Jeg ønsket å utfordre og utvikle meg selv, og tenkte det var gøy og prøve noe nytt. Jeg laget denne retten og ble nesten litt overrasket over hvor godt det ble. Kollegaene mine ble også imponert, så da var det bare å sende inn bidraget mitt til konkurransen. 

Daniel synes det er spennende og jobbe med plantebasert mat. Ikke bare fordi det er en trend, men det er også spennende med nye måter og lage mat på og ikke minst bruke nye råvarer.  

Vi kommer jo fra naturen så det er naturlig at vi spiser mer plantebasert mat.

Etter at han fikk vite at han var kommet til finalen i kokkekonkurransen har han jobbet litt for å perfeksjonere retten, og spesielt presentasjonen av den. 

Jeg har fått gode tilbakemeldinger og støtte fra mine kollegaer. Spesielt kollega Diego Madoz har betydd mye for meg, og jeg har mye å takke han for.

Med litt mer trening er vårt norske håp i konkurransen klar:

Jeg deltar for å vinne, men skal være fornøyd med en plassering blant topp 3.

Vi ønsker Daniel lykke til i konkurransen i Tyskland og vi skal selvsagt holde dere oppdatert på hvordan det går.  

Tilbake til toppen