Nytt fra Sodexo

Hold deg oppdatert!

Nå er det kampanjeuke KuttMatsvinn

01. juni 2021

I anledning Verdens miljødag 5. juni så er det denne uken kampanjeuke KuttMatsvinn i Sodexo.

Nå er det kampanjeuke KuttMatsvinn

Kampanjen er det Matvett som står bak, og vi markerer uken ved å ha ekstra fokus på (gjen)opplæring og bevissthet rundt håndtering av matsvinn. I opplæringen lærer du mer om:

  • Hvor mye som kastes i verden og hvilken betydning dette har for miljøet. 
  • Hva som er målet når det gjelder matsvinn i Norge. 
  • Hvordan det å redusere matsvinn har trippel effekt; økt lønnsomhet, redusert klima- og miljøavtrykk og mindre sløsing med ressursene.
  • Konkrete tips for å redusere matsvinn i kantiner

Opplæringen er obligatorisk for alle som jobber på kjøkken, den tar kun 10 minutter og du finner opplæringen KuttMatsvinn her >

Vi oppfordrer likevel alle til å gjennomføre opplæringen da dette også er relevant hjemme. 

Tips til gjenbruk av frukt og grønt

Frukt og grønnsaker er noe av det vi kaster mest av. Det kan skyldes at vi kjøper for mye, feil oppbevaring eller at vi ikke vet hvordan vi skal bruke råvarer som ikke er ferske lenger. Husk at frukt og grønt er ferskvare, så ikke kjøp mer enn du trenger. Moden betyr ikke at råvaren er dårlig og må kastes. Matvett har utarbeidet en brukopp-kalender og brukopp-leksikon som skal hjelpe oss med å utnytte frukt og grønt som begynner å bli overmoden, riktig oppbevaring og tips om holdbarhet. 

Tilbake til toppen