Nytt fra Sodexo

Hold deg oppdatert!

Mat levert på døra til medarbeidere i karantene

15. februar 2021

Korona-pandemien har hatt en dramatisk innvirkning på hvordan vi lever og arbeider. For 40 av Sodexos offshore-medarbeidere har karantene blitt en fast del av hverdagen.

Mat levert på døra til medarbeidere i karantene

Medarbeidere som bor i utlandet må nemlig sitte 10 dager i karantene før de får reise offshore. Sodexo sørger for at deres livskvalitet er så god som mulig i denne tiden. 

Sodexo og fagforeningen diskuterte i høst hvordan de kunne sørge for at medarbeiderne fikk det så bra som mulig i tiden de må sitte i karantene. Å bo på karantenehotell er både kostbart og ikke så trivelig i lengden, og løsningen ble leiligheter hvor de kan ordne seg selv og leve litt mer normalt. Helene Sola er HR-sjef og hun sier:

«Vi er opptatt av den mentale helsen til medarbeiderne våre, og det er klart at det er utfordrende situasjon for mange. I enkelte land må de også sitte i karantene på hotell når de kommer hjem, før de kan reise hjem til familien sin. Det er en krevende situasjon som tærer på.»

Siden det ble innført krav om karantene i november har det til enhver tid vært mellom 4 og 11 medarbeidere plassert rundt på leiligheter i Stavanger. Livet i karantene kan være en isolert og ensom tilværelse, men de har vært flinke til å ha kontakt og ta vare på hverandre. De går turer utendørs med god avstand og har digitale middager sammen. Alle ukedager kommer Bente Mikkelsen som er kontraktsjef for Sodexo i Stavanger med lunsj og middag, og fredager har hun med mat til helga. Maten produseres i kantinen i Trallfagården hvor Sodexo har hovedkontor. Bente sier:

«Jeg leverer lunsj og middag til leilighetene, prater med de og ser til at de har det bra. Det er et lite høydepunkt når jeg kommer med mat og de skryter veldig av maten.»

Medarbeidere bor i karanteneleiligheter
Sodexo-medarbeider Donald Aitken får mat levert på døra av Bente Mikkelsen. 

 

Tilbake til toppen