Nytt fra Sodexo

Hold deg oppdatert!

Kortreist italiensk spekemat

02. november 2020

Sodexo har innledet samarbeid med Felloni Spekehus som tilbyr kortreist italienske pølser og spekemat.

Kortreist italiensk spekemat

Workshop Felloni

Det er lange tradisjoner for spekemat i Italia. Og italienerne er berømte for sine gode spekematprodukter og pølser. Felloni Spekehus ligger på Skedsmokorset og de bruker italienske håndverkstradisjoner, norske råvarer og god tid for å lage sine spekematprodukter. 

Sodexo har nå inngått en avtale med Felloni Spekehus for å tilby gjestene i våre personalrestauranter original italiensk spekemat og fantastiske pølser som både er kortreist og av høy kvalitet. 

Introdusert av en italiener

Det var Jo Thomas Addesa som jobber hos Sodexos kunde som sammen med kontraktsansvarlig André Erni introduserte Sodexo for Felloni Spekkehus.

«Jeg bruker Felloni Spekehus først og fremst for pølsene. De er av utmerket kvalitet, laget med godt italiensk håndverk. Det er italiensk standard, en gourmetpølse med grovkvernet kjøtt og ikke farse som er vanlig i Norge»

Jo Thomas er opprinnelig italiensk og også glad i spekemat. 

«Spekemat kan brukes til mye; bruschetta, supper, tørket, som snacks og til tapas. Favorittene mine er en enkel tomatbruschetta med spekeskinke eller pancetta med forskjellig sopp. Billig og godt». 

Kokke-workshop 

Som en del av introduksjonen til Felloni spekehus ble det holdt en workshop for kokkene på vårt største kjøkken i Oslo, hvor kokkene fikk presentert alle produktene og noen nye oppskrifter. Kokkene ble delt i fire grupper hvor de lagde forskjellige retter. Det var høyt engasjement blant kokkene over oppgavene de fikk tildelt, det strålte matglede!

En av deltakerne på workshopen var kjøkkensjef Tore Sømme. 

«Jeg er veldig glad i spekemat. Jeg spiser det ofte selv, gjerne en tallerken med spekemat, gode oster og marmelader på kveldstid.»

Tore var kjent med Felloni Spekehus fra tidligere, og Felloni stod på ønskelisten hans over lokale leverandører. Han har god erfaring med Felloni sine produkter. 

«Produktene har god holdbarhet og spekemat kan brukes til mye. Her på kjøkkenet bruker vi hovedsakelig spekemat som en enkeltstående rett eller som en smaksforsterker. En av favorittene er mozzarella salat med sprø parmaskinke på toppen. Jeg elsker saltet som en kontrast til den fyldige og myke ostesmaken. Legg gjerne litt soltørket tomat og strø over koriander for en ekstra piff.»
 

Foto: André Erni

Sodexo Felloni 2

Sodexo Felloni 3

Sodexo Felloni 4

Sodexo italiensk pølse

Sodexo spekemat

Sodexo spekemat og pølser

Felloni - Sodexo

Tilbake til toppen