Nytt fra Sodexo

Hold deg oppdatert!

Inspirert etter datakurs

21. juni 2021

I 2020 fullførte 30 deltakere norskkurs og 5 deltakere et IKT-kurs hos Spir i samarbeid med Sodexo.

Inspirert etter datakurs

Ny kunnskap kan gi deg en boost i hverdagen, bedre selvtillit og det kan også gi deg nye muligheter i livet og på jobben. Utvikling er en av Sodexo sine kjerneverdier, og vi legger til rette for kurs og at medarbeidere skal få utvikle seg. Vi tilbyr norskopplæring og kurs innen blant annet ledelse og IT, faglige kurs innen renhold og ik-mat, inspirasjonskurs og mye mer.

Kanitha Kristoffersen er en våre fornøyde kursdeltagere. Hun jobber som kokk i kantinen hos Staples og har jobbet i Sodexo i fire år. Nylig avsluttet hun et digitalt IKT-kurs i regi av Spir for Sodexo. Hun meldte seg på kurset etter at hun fikk en e-post fra HR: 

«Jeg meldte meg på IKT-kurset fordi jeg ønsket å lære mer om data. Kurset gikk hver onsdag i tre måneder. Det var mest fokus på Excel, men jeg lærte også andre ting som for eksempel hvordan jeg får bedre struktur på PC`en ved å organisere mapper.»

Kanitha er ikke i tvil om at kurset har hjulpet henne i hverdagen, både på jobb og hjemme. 

«Jeg lærte mye som jeg bruker hver dag. Kurset var veldig relevant for min jobb. Jeg setter opp bestillinger og gjør utregninger. Jeg har til og med satt opp budsjett privat også!»

Digitale kurs blir tilgjengelig for alle

Madeleine Lunde er ansvarlig for kurs og opplæring i Sodexo, og hun forteller at det har vært gjennomført en del det siste året til tross for pandemien. Og det aller meste har vært digitalt. 

Det siste året har vi sett hvor viktig det er å ha digitale løsninger på plass, og det gjelder også for kurs og opplæring. Læringskurven har vært bratt for mange, men nå ser vi at det fungerer godt å gjennomføre kurs, møter og opplæring via skjerm.

Nå jobber Madeleine og HR-teamet med å gjøre Ingenium som er Sodexos plattform for digital opplæring, tilgjengelig for alle medarbeidere. Tidligere har Ingenium bare vært tilgjengelig for de som har en Sodexo e-postadresse. 

I september får vi et par hundre nye medarbeidere til Sodexo når vi starter opp den nye DNB-kontrakten. Da vil vi ha på plass et digitalt introduksjonskurs, Sodexo DNA, som alle de nye medarbeiderne skal igjennom. I Ingenium finnes det også mange andre kurs for medarbeidere i ulike stillinger, sier Madeleine. 

Norskopplæring er et annet område som det satses på videre. Det siste året har nærmere 30 medarbeidere gjennomført norskkurs i samarbeid med Spir. Til høsten settes det opp et nytt kurs så vi oppfordrer alle ledere til å snakke med medarbeidere som trenger norskopplæring om denne muligheten. 

Selv om det satses på digitale kurs og de fleste kursene for øyeblikket foregår på nettet, så vil vi også invitere til kurs der vi kan møtes ansikt til ansikt når samfunnet åpnes mer opp. Kanitha avslutter: 

Jeg gleder meg til å møte folk igjen og få inspirasjon innen mat. Jeg oppfordrer alle til å melde seg på kurs når det kommer muligheter. Vi har alltid noe å lære.
 

Tilbake til toppen