Nytt fra Sodexo

Hold deg oppdatert!

Informasjon om betinget permitteringsvarsel

31. mars 2023

Brudd i tarifforhandlingene

Informasjon om betinget permitteringsvarsel

Den 30.mars ble det brudd i forhandlingene mellom NHO og LO/YS om mellomoppgjøret. Oppgjøret går nå til mekling. Dersom partene ikke blir enige med hjelp av Riksmekleren, vil en streik kunne bli iverksatt tidligst lørdag 15.april kl. 24.00 (natt til søndag 16. april). 

Betinget permittering

En eventuell arbeidsstans kan bety at bedriften ikke kan sysselsette sine medarbeidere på en rasjonell måte. Disse kan i tilfelle permitteres. Konflikt i en annen bedrift kan også medføre at Sodexo må permittere. For å kunne benytte permittering har vi i dag drøftet situasjonen med de tillitsvalgte og hovedverneombudet. Det er enighet om at 14 dagers varslingsfrist gjelder fra i dag (31.03.23). 

Informasjon om betinget permitteringsvarsel skal gis til alle arbeidstakere. Organiserte arbeidstakere som ikke tas ut i streik og uorganiserte arbeidstakere kan da permitteres dersom de ikke kan sysselsettes på en rasjonell måte i forbindelse med en eventuell konflikt.  
 
Vedlagt betinget permitteringsvarsel skal senest i dag, fredag 31.mars henges opp på et egnet sted og/eller på annen måte distribueres slik at informasjonen er gjort tilgjengelig for alle Sodexo-ansatte. Viktig at fristen overholdes for å unngå lønnsplikt hvis permitteringer blir iverksatt.

Tilbake til toppen