Nytt fra Sodexo

Hold deg oppdatert!

Høy kvalitet på FM-leveransen hos Jotun

18. mai 2020

I fjor ble Sodexo tildelt kontrakten om drift av Facility Management-tjenestene hos Jotun i Sandefjord. Vi tok turen til Vestfold-byen for å treffe flere Sodexo-ansatte.

Høy kvalitet på FM-leveransen hos Jotun

NB. Denne reportasjen ble skrevet og bildene tatt før utbruddet av COVID-19.

I desember 2019 åpnet Jotun sitt nye hovedkontor på Gimle i Sandefjord. Det er et lekkert, moderne bygg beliggende tett inntil bryggekanten med upåklagelig sjøutsikt.

Jotun er en av Norges sterkeste merkevarer og har et godt omdømme internasjonalt. Med over 10 000 ansatte fordelt på alle kontinenter, står virksomheten bak malingen av kjente landemerker som verdens høyeste bygning Burj Khalifa i Dubai og verdens høyeste tvillingtårn Petronas Twin Towers i Malaysia. For ikke å glemme de millioner av hjem som har fått sine strøk Jotun-maling. 

Det nye hovedkontoret på Gimle huser rundt 650 ansatte. I tillegg drifter Sodexo Facility Management-tjenestene i Jotuns produksjons- og lageravdeling Vindal i samme by.

Vi treffer Site Manager Morten Ertsås på hovedkontoret for å få en omvisning i det flotte bygget. Første stopp er kaffebaren hvor vi treffer Larissa som er barista. Hun kan by på kaffe, te og en fantastisk sjøutsikt. Videre innover passerer vi moderne møterom som også Sodexo betjener. På vei ned til personalrestauranten er det også et informasjonssenter som viser Jotuns tradisjonsrike historie. 

Barista Jotun

Sodexo-ansatte Larissa Taveres trives i kaffebaren. Med på kjøpet får gjestene en upåklagelig sjøutsikt.

Beste kokkene i Sandefjord

Personalrestauranten ligger også flott til. Med sjøen som nærmeste nabo er det lett å forestille seg at det kan være deilig å nyte lunsjen utendørs på terrassen på varme sommerdager. 

Per i dag er det 250 som spiser i Gimle-restauranten hver dag. Alle har ikke flyttet inn i det nye hovedkontoret enda og antallet vil i løpet av året komme opp i ca. 450-500. I tillegg er det rundt 250 munner å mette i Vindal. For at Jotun-ansatte på begge lokasjonene skal få det beste mattilbudet, blir endel av maten produsert på det topp moderne kjøkkenet på Gimle før det blir kjørt over til den mindre lokasjonen på Vindal. 

Laks skjæres

LAKS: – Denne veier en del! sier Beate Hals Jacobsen, kokk på Jotuns hovedkontor Gimle.

– De beste kokkene i Sandefjord jobber her, så vi er kjempeheldige, sier kjøkkensjef Dominique Duc. 

Selv er Dominique utdannet kokk fra Paris. Dominique jobbet i New York og London, og var restauranteier i Stavanger, før bostedet ble Nøtterøy.

Franskmannen tar seg en kjapp pause fra matserveringen, slår ut med armene og viser fram sjøutsikten gjennom de store vinduene på kjøkkenet.  

– Se, denne utsikten har man som oftest ikke på et storkjøkken!

Godt omdømme

To ganger har Jotun blitt kåret til Årets Vestfoldsbedrift. Virksomheten er kjent for å gi ansatte rom til å utvikle seg. 

– Jotun har et godt omdøme og vi opplever å være en del av Jotun sine folk. Vi har blitt veldig godt mottatt og det er viktig, sier Morten, som ser fram til å arbeide med Jotun de neste årene.

Tidligere driftet Jotun servicetjenestene selv.

– Så dette er en helt ny avtale vi er med å forme.

Sodexo tilbudte Jotun en integrert Facility Management-løsning. Det innebærer nye digitale løsninger for effektivt renhold, matkonseptet Eat med fokus på helse og bærekraft og en IT-løsning for håndtering av alle tjenestene. Kontrakten omfatter drift av to personalrestauranter, renhold av 40 000 kvm, kaffebar, teknisk drift av bygg, konferansesenter og en administrativ støttefunksjon. 

Totalt 25 Sodexo-ansatte jobber på de to lokasjonene. Blant dem er en barista, en vaktmester, en Event Manager, en servicekoordinator, et renholdsteam på ti personer inkludert en teamleder, samt elleve ansatte i begge kantinene.  

Før Morten kom til Sodexo, har han blant annet jobbet som kokk og hotelldirektør. 

– Til forskjell fra et hotell der det er nye kunder hver dag, er dette et langsiktig kundeforhold og et sted der kunden må se at vi utvikler oss hver dag. Vi må finne på nye ting innenfor møtematen og hva vi presenterer i personalrestauranten. Skal de ha noe søtt og godt til kaffen, så kan det ikke  alltid være de samme wienerbrødene. Vi kan heller ikke ha den samme menyen i restauranten hele tiden. Da blir folk lei. Vi må derfor utfordre kjøkkenpersonalet på en litt annen måte, avslutter Morten. 

Morten Ertsås Site Manager

Vi gleder oss til det videre samarbeidet med Jotun, sier Site Manager Morten Ertsås.

Team Gimle

FIRKLØVER: Kokkene på Gimle består av (f.v.) Beate Hals Jacobsen, Andreas Bergstrøm, Odin Trogstad og kjøkkensjef Dominique Duc.

Team Gimle

TEAM VINDAL: På Vindal-avdelingen er det (f.v.) Ailin Teien, Joaquin Parrilla Hernandez og Wenche Jensen som forbereder maten. 

Kjøkkensjef

FRANSK: – Alt blir laget fra bunnen av med ferske råvarer, forsikrer kjøkkensjef Dominque Duc.

Servicekoordinator

SERVICEKOORDINATOR: Solveig Irene Edvardsen er en av de nye ressursene i Sodexo-staben på Jotuns hovedkontor.  

Renholdsteamet

Superteamet som gjorde en fantastisk god jobb under innflyttingen til det nye hovedkontoret 

Tilbake til toppen