Nytt fra Sodexo

Hold deg oppdatert!

En hilsen fra Nordsjøen

06. januar 2020

Vi har fått et reisebrev fra Vegar. Les om hans offshoreopplevelse!

En hilsen fra Nordsjøen

Vegar jobber til daglig som BID Manager og Costing Specialist. Det innebærer å beregne kostnader og prissette tjenester til anbud som Sodexo leverer. Vegar er også en fagperson på renhold og de siste månedene har han fått noen turer offshore for å jobbe med å implementere INSTA 800. Han har sendt oss dette hyggelige reisebrevet.

Klokken 06:00 er jeg sjekket inn på Stavanger Lufthavn sin Helikopter terminal.

En drøy times flytur, rett vest, fra Stavanger Lufthavn ligger Gudrun. Et felt som ble tatt i bruk i 2014. Produksjonen avtar på dette feltet, men nye metoder og med bedre kunnskap så skal det gjøres nye borreoperasjoner på feltet.

Helikopteret lander presist, i vind som lett ville vrengt selv den beste paraplyen, ca 60 meter over havoverflaten. Vi blir trykt geleidet inn til «Skylobbyen» der Platformsjefen (OIM) tar oss godt i mot. Og allerede her starter en av mange gode tilbakemeldinger på tjenestene Sodexo utfører. Alle de drøyt 90 personene som «bor» her ute nå er strålende fornøyd med både mat og renhold. 

Rowan Stavanger

Rowan Stavanger

Rowan Stavanger har sengeplass til ca. 150 personer, fordelt over 30 enkeltlugarer og 60 dobbeltlugarer. Alle disse blir godt ivaretatt av Sodexo sine fantastiske medarbeidere. Her både vaskes, skiftes og ryddes det til alle døgnets tider. 

Av tjenester Sodexo leverer så kan det nevnes at vi serverer 4 fullverdige måltider gjennom døgnet. Frokost, Lunsj, Middag og Nattlunsj…. Og det er ikke uten grunn at jeg ramser de opp med store bokstaver. Måltidene er så utsøkte og velsmakende at de fortjener hver eneste store bokstav de kan få. Og best av alt er at hver eneste saus, suppe, lasagne og så videre, laget helt fra bunnen av. Snakk om luksus. Man kan nesten kalle det magi det de får til i Byssa (kjøkkenet på havet for oss landkrabber).

Rengjør dobbellugar

Olaug Berge skifter og rengjør på en dobbeltlugar

Videre leverer vi renhold i verdensklasse av hele boligkvarteret, klargjøring av lugarer, vaskeri for både eget bruk, arbeidstøy og private klær, periodisk renhold og desinfisering av kritiske bruksgjenstander. (ja vi snakker her om dusjen). Og om ikke dette var nok, så åpner vi «Slappen», butikken om bord, 2 ganger i døgnet. Vi kan trygt si at vi driver hele velværeopplevelsen om bord.

Byssa

To av Sodexos mange magikere som virkelig kan kunsten å "trylle" i byssa. Tom-Erik Are og Raymond Johannesen(th)

En stor del av denne offshore-opplevelsen er det spesielle med absolutt alt. Sikkerhetskurs med simulert helikopterstyrt i vann, førstehjelp og brannslukking. Overlevelsesdrakt på helikopterturen. Safety walks, sikkerhet, mønstringsstasjoner og livbåter, mere sikkerhet. Men det er to ting som gjorde spesielt inntrykk på meg. Den ene var hvor fantastisk deilig det var at messeområdet var helt mobilfritt. Ikke en eneste telefon å se. Praten måtte gå mellom vi som var der, ingen diskusjoner kunne «kveles» med et raskt Google søk, ingen «jeg må bare ta denne» opplevelser. Jeg synes vi alle skal prøve dette en gang i blant…. Ikke nødvendigvis offshorelivet, men de mobilfrie halvtimene.

Den neste opplevelsen var bare helt magisk. Klokken var rundt sju på morgenen. Jeg gikk ned på kontoret til Camp Bossen, ja for det er det forpleiningssjefen i Sodexo heter. Men her kunne jeg konstatere at hun var i full sving på kjøkkenet. I stede for å vente gikk jeg tur ut på dekk. Jeg tror det heter dekk selv om det i prinsippet bare er en gangvei i strekkmetall 60 meter over havet. Jeg kikker ned på «føttene» til riggen som når hele veien ned til havbunnen 170 meter under der jeg står. Ser ut over havet på denne vindstille morgenen, soloppgang i et helt uforstyrret landskap og så skvetter jeg som jeg aldri har gjort før. Rett foran meg dukker «verdens største» måke opp. Jeg får ikke døra opp fort nok. Er sikker på at den kunne spist meg om den ville…. Så ja. Alt er spesielt her ute. Selv måkene er uvirkelig! Jeg har dessverre ikke bilder fra utsiden og fra denne opplevelsen. Det er forbud med telefon på utsiden.

En liten oppsummering av virksomheten Rowan Stavanger: Når produksjonen starter for fullt vil i produsere ca. 153 300 måltider årlig, vi vil re opp ca. 8 200 senger og skifte ca. 4 000 sengetøy. Vi vasker ca. 22 500 håndklær, og sist men ikke minst så vil Sodexo motta nesten 250 containere med forsyninger årlig. Tenk dere at dette klarer 6-7 Sodexomedarbeidere på hvert skift. Godt jobbet kjære kolleger! 

Til slutt vil jeg takke hele Sodexogjengen som har tatt meg godt i mot, inkludert meg i offshoreopplevelsen. En nydelig «familie» vi har i Energy and Resource segmentet, for det er det de blir når 14 dager tilbringes sammen! 

Solnedgang ii havet

 Therese nyter solnedgangen

Therese og Kjellaug

Therese Hjelmset og Kjellaug Øvrehus (th) Pausemat til alle pauserom er akkurat levert. 

Christine forpleiningsleder

 Forpleiningssjef Christine Vemmestad

Cathrine klargjør rom

Cathrine Horpestad klargjør ett til rom for en ny gjest 

Utsikt fra lugaren

Utsikt fra lugaren

Tilbake til toppen