Nytt fra Sodexo

Hold deg oppdatert!

30 år på Indekshuset!

03. november 2022

Denne høsten markerer Sodexo 30-årsjubileum i kantina i Indekshuset i Oslo, det er en bragd og hadde ikke vært mulig uten teamet som ledes av Jan Roger Støvind. Flere av medarbeiderne har vært der i over 20 år. Suksessoppskriften? Kameratskap, tett kundekontakt og en flat- og lagbasert organisasjonsstruktur.

30 år på Indekshuset!

En leder som også er kompis

Jan er leder på Indekshuset
Jan er opptatt av å gi alle gjestene god mat og
en hyggelig opplevelse

Indekshuset ligger sentralt til i Oslo. Med buss og trikkestopp på utsiden, og bare 5 minutters gangavstand til Nasjonalteateret stasjon, er det en attraktiv beliggenhet med mye liv. I 30 år har Sodexo drevet kantinen i Indekshuset. Bedriftene på huset har kommet og gått, men kantina, som fikk en makeover og ble til en personalrestaurant, har stått i mot tidens tann, og servert tilfredse lunsjgjester hele veien. 

Jan Roger Støvind, eller Jan som han foretrekker å bli kalt, har styrt skuta med stødig hånd i 20 år. Jan har fagbrev som kokk, og kom for 20 år siden inn i kantinebransjen fra en hektisk restaurantbransje. 

Tida var inne for å gjøre noe annet, for å jobbe på en annen måte. Det var litt tilfeldig at jeg kom inn i Sodexo, men etter at jeg begynte i kantina på Indekshuset, har jeg aldri sett meg tilbake. Da jeg først begynte trodde jeg at det å jobbe i kantine var kjedelig og lite variert, men der tok jeg grundig feil, smiler han.

Jan forteller at teamet i restauranten har et godt samarbeid og tett kommunikasjon med både bedrifter og gårdeier. Gjestene i restauranten er mangfoldig, og det er mange smaker og ganer som skal tilfredsstilles i løpet av en arbeidshverdag. - Dette er hovedmåltidet på dagen for mange, og vi serverer over 350 mennesker hver dag. Det er derfor utrolig viktig at de både får god mat, og en god opplevelse, og det avhenger jo helt av oss som jobber her, vårt humør, og vår evne til å ta vare på gjestene våre, forteller Jan. 

Teamet er alt

Jan er ikke alene, verken i møte med kundene, eller over stekepanna. Teamet hans består av kokken Dominik, medarbeideren Ranjith, og kokk og kundevert Simis. I tillegg jobber Hong i kaffebaren i etasjen over, og det er også han som slipper besøkende inn på Indekshuset. Jan er raus med komplimentene, og beskriver Dominik som smakseksperten, Ranjith som den som alltid har kontroll og oversikt over råvarebeholdningen, og Simis som salatekspert og kundepleier.

Dominik vært en del av teamet i 10 år, han sier:

Jan is unique. This is my second home, and I consider us friends, not just colleagues.

Ranji, veteranen i gjengen, nikker gjenkjennende. Han har jobbet i Indekshuset i hele 23 år, og trekker frem samarbeidet i teamet som unikt under Jans ledelse.

- Gjengen gjør alltid mer enn forventet, forteller Jan. Ranjith, Simis, Hong, Dominik og jeg er veldig forskjellige, og forskjelligheten er vår styrke. Dessuten er vi veldig bevisste på å være «på» når gjestene kommer. Ingen liker halvsure, mutte servitører og kokker. Simis er eksepsjonelt god på å prate og tulle med gjestene, han er vår greske stemningsskaper og «sweet talker» Men kontakten med gjestene er ikke viktig bare for underholdningen skyld. Det gjør også at Jans team får stadig tilbakemeldinger på maten direkte fra gjestene. – Vi får veldig mye ros, uoppfordret, forteller Dominik, og Jan viser meg QR-koden som står strategisk plassert på hvert eneste bord i restauranten, hvor gjestene kan komme med tilbakemeldinger og matønsker.

Team Indekshuset
Fra venstre: Jan Roger, Ranjith, Simis og Dominik

Ny kontrakt, nye planer

I september 2022 var det 30 år siden Sodexo tok over kantinen i Indekshuset. Og nylig ble det klart at kontrakten er reforhandlet med 5 nye år.

Vi skal den kommende perioden ha enda mer fokus på det designmessige i restauranten, særlig med tanke på presentasjon av maten. Vi jobber også med å sette i gang en take away løsning hvor folk kan bestille med seg råvarer og oppskrifter hjem, samt en fine dining experience hver 14. dag, med blant annet biff, tunfisk og andebryst på menyen.

Dette ser særlig smakseksperten Dominik veldig fram til.

De matglade fem har selvfølgelig også markert sitt eget 30 års jubileum med både brask, bram, kaker og sjokoladefontene. Likevel er det viktig for Jan å ikke miste bakkekontakten helt.

Vi er ikke ekstravagante, det er ikke derfor vi har lyktes. Det som gjør at vi jobber så godt sammen, er at vi alle er villige til å brette opp ermene, og gjøre jobben. Suksessen vår skyldes rett og slett summen av hard work.

- I`m never going back to the restaurant business, sier Dominik. Too much drama!

Og drama, mas og styr, er det lite av her, i kjelleren på Indekshuset i Oslo.

Dominik kokk
Dominik feiret nylig 10-årsjubileum i Sodexo

 

Tilbake til toppen